Vi startade resan den 31 mars och körde genom Danmark och tog färjan mellan Rödby och Puttgarten. Sen stannade vi och handlade i Burg på Fleeggard som vi brukar göra. Stort sortiment och lätt att hitta det amn vill ha. 🙂

När vi handlat där fortsatte vi att köra, det var snö vid vägkanterna och ganska så kallt och blåsigt. Vi stannade i Hodenhagen på deras lilla ställplats och sov.

På kvällen var det barmark men på morgonen när vi vaknade hade det snöat även där…. Vi fortsatte resan ner till Mosel efter att vi ätit frukost.

Det var kallt och lite mulet när vi anlände till Kesten. Vi promenerade med Emma och allt var grönt och fint därnere.

Vi gick upp till Michael Bähr, god vän sedan många år, och provade mosel-viner, Mosecco och även en snaps! Det är bara en promenad på 400 m in till byn. Michael är så snäll och kör hem alla kartongerna ner till ställplatsen med sin bil till oss.

Under natten hade Mosel börjat öka i omfång och senare på dagen fick alla husbilar flyttas för det var risk att ställplatsen skulle översvämmas. Det hade snöat och regnat högre upp i bergen och allt töade och rann ner i Mosel.

Vi fick flytta upp till Brandstationens parkering, 400 meter upp i byn. Där stod vi en natt. Dagen efter kunde vi köra ner till ställplatsen igen.

När de sa att vi fick köra ner till ställplatsen igen skulle Mosel bara höja sig 5 cm till, och under natten skulle den sjunka med 1 meter. Det gjorde den också 🙂 Svanarna och gässen tyckte nog det var lite konstigt med allt vatten.

Vi hade beslutat att stanna kvar här till annandag påsk och bokade plats. Tur var väl det för nästan hela ställplatsen var förbokad. 160 husbilar!

Det kom en glassbil varje dag, och då fick även Emma smake en liten glasskula. Jättegott!!

Det kom även en ”Bulle-bil” och det var låååång kö för att handla bullar och kakor!

Det var en härlig resa med massor av sol och värme och vi har verkligen njutit av resan. Annandag påsk startade vi hemresan och nu körde vi till Flensburg och Familien Park och övernattade, sen fortsatte vi nästa morgon genom Danmark och de danska broarna.