Nu har vi varit på husbilssemester i Moseldalen, Tyskland. Vi reste på fredagen den 6 juli tidigt på morgonen och körde över bron och färjan Rödby-Puttgarden. Vi stannade på ett Autohof på natten och sov sedan fortsatte vi ner till Pascal, vår vän som har vingården i Ans, Beaujolais. Vi handlade lite vin och pratade och sedan fortsatte vi upp mot Tyskland igen, vi stannade på en av våra absoluta favorit-ställplatser vid Mosel, Kesten.Här står man jättefint nere mot Mosel och det är grönt och lummigt. Vi promenerade 500 meter till vingården vi brukar handla på i Kesten. Vi fick sitta i skuggan under parasoll och provsmaka på deras viner och Michael Beer som är både ortens borgmästare och vinodlareoch hans 95 åriga farbror, som fortfarande hjälper till på vingården, berättade om byns historia. 350 invånare bor det där. När vi hade beställt de viner vi ville ha och betalat körde Michael ner vinerna till vår husbil, vilken service ! 🙂På ställplatsen promenerar det runt någon sorts änder eller gäss som är helt orädda.
Efter ett par dagar åkte vi vidareNästa anhalt blev Sun Park Stellplatz, i Graachl vid Bernkastel Keus.Vi fick vår favoritplats direkt, nr A7, stor plats ner mot floden och lätt att backa ur när man skall fortsätta igen.På alla ställplatserna vid Mosel kommer det en brödbil med nybakat bröd och bullar på morgonen. Jättegott!! Det kommer även grönsaks och fruktbil och glassbil !!!Det åker båtar förbi hela tiden, stora pråmar, små motorbåtar och restaurangfärjor.Här finns också en öl/vin/snack bar, riktigt mysigt!Här satte vi oss och drack en öl….
Det var mycket Svenskar som vi träffade här i år, det verkar som om det är en favorit-ställplats för fler svenskar än oss 🙂
På platsen bredvid oss stod Linda, Niklas och Tim och deras små söta hundar.

De kommer ifrån Skellefteå. Vi hade riktigt trevligt med dem och jättemycket att prata om. En av kvällarna beställde vi mat från UMUT pizzeria i Bernkastel Keus, skönt att slippa laga mat var dag 🙂 och gott var det (schnitzel, pommes och skink/lök/gräddsås och världens godaste salladstallrik därtill !Druvor växer överallt här nere!
När vi varit här i tre dagar åkte vi vidare till Enkirch som ligger två mil norrut vid Mosel.Här har vi också varit flera gånger. Stora gräsytor och ström. Vi träffade ett annat Svenskt par som stod brevid oss, de var från Karlskrona.På lördag kväll var det vinfest och musik på det lilla torget vid ställplatsen. Vi gick upp dit allihopa och drack lite vin.Här träffade jag en Tysk herre med en liten hund som var rädd och bara ville kela med Husse. Hon tyckte inte om musiken…Vi stannade här i två dagar och sedan bar det iväg till Hodenhagen , en liten ställplats som både har gräsytor och plattor. Vi stod på gräset denna gången. Det ligger en liten badsjö här och det är ett populärt ställe när det är sol och varmt för lokalbefolkningen.Nästa morgon packade vi ihop och åkte hemåt. Det gick riktigt bra att köra och det enda stället vi fick stå still på var i Puttgarden, men det fick man räkna med nu i semestertider 🙂
Så nu är vi åter hemma efter en härlig semester-tripp!