I går kom vi hem från Morelo Open 2016. Vi startade resan med våra vänner Madde och Greger vid middagstid i onsdags. Vi stannade på en Auto-hof och hade en trevlig kväll. När vi lämnade Sverige var det inte så jättevarmt, men det blev varmare och varmare.Emma tycker om att ligga med nosen på bordet när vi åker.
Vi kom ner till Schlusselfeld vid ett tiden på torsdagen och blev anvisade platser för våra husbilar. Det var redan massor med husbilar där och hela tiden kom det fler. Jag har aldrig det fler Morelo bilar på ett ställe, det var hundratals….Det var lite stånd där man kunde köpa saker från lokala tillverkare i Bayern som tex ägg, vin, vinäger mm. Det fanns även flera ställen att handla mat och bilvårdsprodukter, kartor textilier mm.Jag gillar inte Whisky har jag sagt, säger Emma, har du inget annat gott?

På kvällen var det modevisning i tältet och de visade kläder från Bayern, alltså typ ”lederhosen ” mm.
På morgnarna kunde man hämta nybakade frukostbullar, fin service 🙂 De smakade jättegott!!Det fanns en som skulpterade (heter det så?) av trästubbar och de visade också hur de gjorde det. Jättefina tycker jag…För ”Damerna” gick dessa hästarna med vagn ner till Schlusselfeld och dess omgivningar från 11 på dagarna. Det var tjo och tjim när de kom tillbaks, så det bjöds nog på drickbara saker där också. Samma tur var det för ”Männen” men då var det en traktor med vagn och öl som serverades 🙂Det var inte denna Männen åkte med, men denna vagnen stod där också ….Här är bara en del av ena sidan på byggnaden. På denna sidan stod vi.Kaffe-cykel, här sålde de kaffe mm…
Vi satt mycket vi husbilarna också och så klart blev det alldeles för mycket sol. Dvs jag brände mig som vanligt! Men vad skönt det var att bara sitta och ha det gött!!!
På fredag kväll var det fyrverkeri, massor, massor med raketer…….
På lördagen gick vi rundtur i fabriken, Vi skulle köra hem efter det så Robin från Husbilslandet, som också var där, visade och berättade för oss om hela tillverkningen mm. Detta är bil nr 1000 som har byggts här. Den är inte riktigt klar för den har inga backspeglar mm.
När rundturen var klar åkte vi hemåt igen. Vi övernattade på en mack och åt middag i restaurangen. Nästa morgon fortsatte vi och stannade till på Fleggard i Burg och handlade. Vi var hemma vid 16 tiden.
En rolig och intressant resa !