I torsdags vid middagstid åkte vi iväg med husbilen ner till tyskland. Emma har varit superduktig hela resan och det är bara när det är matdags som man hör lite pip av henne. Annars sitter hon och tittar ut eller sover i soffan med huvudet på bordet. Så klart har hon bilsele på sig, i början var det inte så kul men hon vande sig jättefort.
Vädret var jättefint och vi kom med färjan nästan direkt.
Det stod en turistbuss framför oss när vi skulle på färjan. Är det något du känner igen Busso?
Här är en annan rolig lastbilsdesign där bak…..

Vi stannade på ett Autohof och lagade mat och tittade lite på tv innan vi gick och la oss. Bockenheim hette det. Autohöfer är bra att stanna på, de ligger lite ifrån motorvägen, har restaurang och butik och man kan tanka. Det kostar väldigt lite att övernatta där för man får tillgodolappar som man kan handla tex frukost eller bullar eller nåt annat för.
På morgonen fortsatte vi och kom fram till Schlusselfeldt vi 10 tiden. Vi gick in och fick gå en rundtur med en av deras säljare, Robert Crispins, i fabriken. Det tar ca en månad från att chassiet rullar in och till att husbilen är färdig och rullar ut.

Här är ett par bilder i början av tillverkningsledet. Så här ser fabriken ut när man kommer körandes dit . De håller på att bygga till med en jättevisningshall och kontor mm som skall vara klart i april.
När vi hade gått rundan och fått svar på alla våra frågor satte vi oss ner i loungen och drack kaffe och checkade av det sista. Emma har passat vår husbil och var jätteglad när vi kom ut till henne igen 🙂 Sedan fortsatte vi resan hemåt igen. Det har varit mycket intressant och kul att få se hur en husbil byggs upp, mycket precision, noggranna materialval och allt skall stämma. Dessa husbilarna är verkligen fina 🙂
Vi övernattade på ett Autohof igen och efter en god natts sömn fortsatte vi färden hem. Vi stannade till på Fleggard i Burg och handlade lite öl mm och sedan var vi vid färjeläget och kunde köra rakt på båten, skönt!När vi kom vid Kastrup såg vi ett flygplan…
Här har vi bron och snart är vi hemma igen ….