Emma spanar efter ett rådjur inne i skogen.

När vi vaknade i morse var det vitt på marken, men termometern stod på 0,5 grader plus. Jag tänkte att jag skulle gå en tidig runda med Emma så inte allt hade smält till lersörja på stigarna. Men det har småsnöat hela tiden så snön ligger fortfarande.

Jag borstade Emma och sprayade med ”Strandbodarnas impregnering” på tassarna så det inte skulle fastna snö i dem. Det fungerade perfekt, jag fick snöklumpar under mina skor, men Emma hade helt rena tassar. Det enda var att hon halkade lite på gatan i den packade snön där bilarna kört. Och dessutom gick hon inte baserkagång efter att vi sprayat henne, vilket hon brukar göra med de flesta tass salvor. Jag tror hon inte gillar något medel i dem, eller kanske rentav inte tål. Dessa skorna köpte jag för många år sedan, och de är helt halkfria och supervarma, inte så vackra, men vad gör det, det är viktigare med funktionen tycker jag.

Vi träffade inte en endaste levande varelse på promenaden, konstigt kan man tycka. Alla jobbar ju inte och det var underbart skönt att promenera i detta vädret.

Batteriet i mobilen tar fort slut när det är kallt har jag märkt. Jag hade 44% när vi gick ut och förvarade den i innerfickan , utom när jag tog foto givetvis, men rätt vad det var blev skärmen svart och batteriet hade tagit slut.