2014 års vinresa till vår favorit vingård startade vi onsdag 19 november då vi åkte efter att Husse och Greger slutat sina respektive jobb och ätit kvällsmat. Vi körde med våra husbilar genom Danmark och med färjan Rödby-Puttgarden, sedan stannade vi där på parkeringen vid Bordershop. Vi festade lite och sedan gick vi och lade oss. På torsdag morgon när vi vaknat gick vi inom Bordershop och handlade lite, sedan bar det vidare genom Tyskland.Härlig morgon från bilfönstret!

Vi körde fram till klockan var ca fem och stannade då på en mack (bland lastbilarna). Madde lagade mat och vi fick pannbiff med lök, sås och potatis. Mums ! Sedan festade vi lite och tittade på tv och pratade. Vi gick och lade oss och ställde väckarklockorna på 7.Emma sitter och tittar ut när vi kör…. (och vilar hakan)

Fredag. Vi fortsatte ner till den lilla byn Morey st Denis där vi stannade på torget med våra husbilar. Varmt och skönt var det (sol och vindstilla) och man kunde gå i bara en t-shirt ! Tänk, bara en månad innan jul ! Vi promenerade till den lilla butiken där vi handlade champagne och lite rödvin.Damen som har butiken har en liten hund som heter Milou, och Emma och han hälsade på varandra.

Vi fortsatte att köra på Lördag morgon och lämnade den lilla byn och fortsatte längs ”Route de Vin”. Riktigt mysigt att åka genom det vackra höstlandskapet på de små vägarna. Vinstockar vart man än såg och små fina slott här och där.Vy från bilfönstret…Målning på ett hus på vägen…Vackra blomsterarrangemang…Ännu fler blommor…Typisk liten bygata…Underbara vyer…Massor med rondeller …här är en till, måste vara rondellernas land 🙂 …Vi körde förbi buggybanan i Dijon, där var vi och körde EM för många, många år sedan. Det var kul att se den igen 🙂

Domaine de la Logere, så heter vingården i den lilla byn Anse.

Vi kom fram till vingården vid middagstid, och vi fick parkera husbilarna på deras lilla parkering. Sedan gick vi in och provade årets Beaujolais nouveau vilket smakade mycket gott.Vi köpte vin av Pascal och Claire som äger vingården, och sedan packade vi in det i husbilarna innan vi gick och var med på festen. Nedan är fler bilder …

Det kom mer och mer besökare under kvällen. Man får dricka så mycket man vill av det nya vinet och det bjöds på en tallrik med korv från regionen, sås och potatis därtill och osttallrik därefter. Allt mycket gott! Om ni ser på bilderna så finns det massor av gamla verktyg och maskiner, och ett mycket intressant museum också. Vi gick och la oss vid 10.30 så vi skulle vara i form till vi skulle ge oss av på morgonen efter.

Söndag. Vi startade resan vid 8 tiden och körde hela dagen till klockan 18. Det hade varit så fint och varmt väder vid vingården, men ju längre norrut vi kom ju mer mulet och regn och även kallare. Vi stannade och lagade mat och satt och hade det mysigt men la oss tidigt.

Måndag. Vi startade tidigt och körde hem nästan helt utan att sitta i kö. Jätteskönt ! (Denna kön var på andra sidan) fy vad lång den var! och klockan 17.30 var vi hemma igen. Emma sitter och åker i husbilen.Så här trött är Emma i dag, det tog tydligen på krafterna att resa 300 mil. Och hon har nog saknat att gosa i vår säng också….