Tänk vad tiden går fort ! Nu är det 4 år sedan vi åkte till Dainty´s kennel i Mörarp och tittade på hund. Vi skulle egentligen hälsa på Mamman till en kull som väntades födas på natten, och eventuellt tinga en av hennes valpar. Men, det var så att vi fick hälsa på ”Astrid” också, Emmas Mamma, och Emma och Tindra (hennes 2 valpar som var kvar i kullen som var 8 veckor) Vi fastnade direkt för lilla Emma och det bar sig inte bättre än att vi körde hem med denna lilla underbara varelsen. Vi hade ingenting hemma till en liten valp, så det var bara att åka till djurbutiken och handla det som behövdes. Det var högt med snö, så i trädgården fick Husse skotta ut ett område som Emma kunde vara på.Vi köpte även kompostgaller så vi kunde stoppa henne från att ramla ner i källartrappan. Vi tog våra madrasser och sängkläder och sov i kök/allrummet med Emma. Hon var en pigg liten tjej som skulle utforska allt även på natten, men sedan kurade hon ihop sig emellan Husse och mig och sov så sött.
Tänk vad det var mysigt med en sådan liten parvel i famnen, de luktar så gott också när de är så små !
Och Emma har blivit stora damen nu och är lika innerligt älskad. En snällare och underbarare hund finns nog inte, lite bortskämd är hon, men det gör inget tycker vi.Hon är fortfarande en liten knähund som ligger i Husses knä när vi tittar på tv, och hon har en egen soffa nere i källaren med mysfilt när hon vill ligga där, 3 st vetbeddar runt i huset, en jättestor Bia-bädd och sedan får hon ligga ovanpå våra sängar på dagarna om hon är torr och fin (det älskar hon). Hon åker med oss i husbilen och stortrivs med det. Hon har hela soffan bakom Husse som hon sitter/ligger i efter behag. Hon har eget pass och har varit i många länder bland annat Danmark, Tyskland, Norge, Frankrike, Österrike, Schweiz, Holland mfl.
Hemma är hon väldigt arbetsam och plikttrogen. Hon hjälper till med dammsugarslangen var gång vi städar, så det inte skall vara några ”snurror” på den. Hon bara ”måste” hjälpa till med att fördiska disken i diskmaskinen, och det skall vara direkt, detta kan inte väntas med. Hon diskar med fantastisk energi och fart.
När hon var yngre hade hon ”Goldenflipp” minst en gång om dagen, men nu händer det inte så ofta längre.Då tok-rusar hon runt runt i trädgården, runt, runt, runt 🙂 . En gång gjorde hon det inne när hon var ganska liten, och hoppade upp på köksstolen och stannade. Som tur var gick det bra!
Nu skall jag gå ut en runda med vår lilla gose-tjej !