Nu är vi hemma efter vår vinresa. Vi startade i torsdags klockan ett efter att Madde hade kommit ifrån skolan. Här hemma var det ganska så bra väder, men det ändrade sig när vi kom nedåt i Frankrike. Men tillbaks till torsdagen. Vi åkte färjan Rödby/Puttgarden, och sedan passade vi på att handla lite i Burg (Fleggaard) Vi bilade fram till kl 20 ca och stannade på en mack och lagade middag. Det blev köttbullar med mos den dagen. Sedan satt vi och pratade och hade det mysigt till elva då vi gick och la oss.
På fredagen gick vi upp tidigt och bilade ner till Morey st Denis (utanför Dijon) där vi parkerade mitt på torget i byn. Det är en liten, liten och gammal by som bara har gamla stenhus, de har många vinodlare och den ligger i Bourgogne. Vi handlade champagne i en liten butik, detta skall vi ha till Nyår. I dag var det Maddes tur att laga mat och det blev Fläskfilégryta. Den var supergod. Ostbricka till efterrätt 🙂 Vi turas om att laga middag om dagarna.På lördag morgon handlade vi i den lilla livsmedelsbutiken vid torget. Ost och Baguette blev det. Sedan fortsatte vi ner mot Anse där Pascal och hans fru har vingården som vi alltid åker till. Vi får inbjudan till Beaujolais Nouveau festen vart år. Vi körde på ”Vin vägen” ner dit, fast denna gången kom vi på lite nya vägar. Det var kul att se alla vinfält och kanaler. Rätt vad det var var det snö, vi har inte haft snö hemma, men i Frankrike fick vi det. Det kommer massor av besökare och alla får dricka så mycket vin de vill. Man kan äta deras speciella korv med potatis och sås. Efter det får man ost-tallrik, och de rostar kastanjer till dem som vill ha också. På eftermiddagen testade vi årets vin och även de andra från 2012 som var färdiga nu. Vi handlade det vi skulle ha med oss hem och fick det in-lastat i bilarna. Det blev ganska många liter.
Emma har stormtrivts, hon har haft det skönt och lungt när vi åker. Ibland sitter hon med huvudet på ryggstödet så hon ser ut, ibland sover hon med hakan på bordet, ibland ligger hon i soffan och bara sover så sött och ibland sitter hon och kollar framåt när vi kör. Hon är superlätt att ha med sig, hon gnäller aldrig, alltid lika glad. Och nu hade hon 4 st som kunde kela med henne.Vi brukar stanna så hon får kissa när vi tankar, men det är ofta hon inte gör något fast hon får.

På Söndag morgon startade vi hemåt i lugn takt, det var för kallt (runt nollan) för att köra ner till Marseille och Spanska gränsen som vi tänkt från början. Det beslutade vi att göra nästa år, när det är varmare istället. På måndag kvällen lagade Madde en underbart god kycklinggryta med bacon, ost och curry. Mums !
Det har varit en härlig resa med riktigt kul och trevligt sällskap och god mat! Det gör vi gärna om !