I dag skall Emma på ultraljud. Hon har inte ätit sedan i gårkväll. Hon skall ju fasta från kl 20 i gårkväll och hon tyckte det var mycket märkligt att hon inte fick varken morot eller potatis vid tv;n. Nu på morgonen var det också märkligt enligt Emma, hon fick inga smakbitar när jag gjorde Husses jobbemackor (det brukar hon alltid få) och ingen hundmat till frukost heller. Jag tog ut henne i koppel i trädgården för att kissa,(kisseprov) men nej, det ville hon inte (och då har hon inte kissat sedan kl 8 i gårkväll…) Jag får försöka igen. Och det där med att sätta en skål under gumpen på henne när hon sätter sig för att kissa, det känns som ett lotteri om det skall lyckas eller ej. Emma gillar inte något under gumpen, så är det.

Efter att jag hade gått en halv timme i trädgården med Emma hade hon fortfarande inte kissat. Då gick vi utanför vid parkeringen. Det känns ju lite dumt när bilar kör förbi och man går fram och tillbaks med en aluminiumform i handen och Emma i andra. Men , det är ju bara jag som vet vad vi gör. Första gången hon satte sig for hon upp lika fort igen för hon ville som sagt inte ha något under gumpen. Andra gången lyckades det ! YIPEEEEE ! Så nu har vi ett urinprov på morgonurin !!! 🙂 Nu skall jag bara rasta henne så hon gör det andra också, men här behöver vi inget prov.

Klockan 10 skall vi vara där, på djursjukhuset. Tänk, de till och med skickade SMS med påminnelse så man inte skulle glömma tiden, perfekt ! Klockan 9 kommer Husse och hämtar oss.

Den här svanen var grå, fast han ser vit ut på bilden. Är nog en ungsvan från i somras. Han simmade helt ensam i ån.

Nu har vi varit på ultraljudet och undersökning. Emma var så duktig och lugn hela tiden. De hittade inget direkt fel på henne, ingen inflamation, inget onormalt, men hon har en liten flytning som inte skall vara där. Vi skall prova med Lactal balans ett tag igen. Så det var skönt att det inte var något allvarligt, och Emma har fått äta sin frukost nu kl 12, gissa om hon var hungrig !