Snällare, goare och lydigare hund får man leta efter (om det finns). Hon är helt underbar !

Vi hade rullader av lövbiff med ris i gårkväll, och det blev jättegott. En flaska rött från vår favoritvingård öppnade vi också.

Emma har jättebra aptit nu, men dricka i vattenskålen vill hon inte, så jag lurar henne med att hälla vatten i torrfodret, ca en halv till en liter + lite omega 3 olja. Då dricker hon först det vattnet och sedan äter hon all maten med aptit.

Så här skrev Sydsvenskan (reporter Cecilia Nebel, Fotograf Ingmar D Kristiansen)om Jessica och Micke i går:

32 varv på sju minuter. Jessica Pålsson, tio år, gasar sig ur kurvorna. Bara pappa Mikael Pålsson är snäppet snabbare.
– Men jag har åldern emot mig, säger han.

De är entusiaster, älskar fart och radiostyrda bilar. Igår gjorde tretton tävlande upp om flest varv på kortast tid på Furulunds RC Clubs inomhusbana.

– Det är fruktansvärt skoj, man vill ha nya rekord hela tiden, säger Mikael Pålsson som har kört radiostyrd bil i över trettio år.

Skruvmejslar, muttrar, oljor och extradelar ligger prydligt uppradade på depåborden. Mikael Pålsson penslar sina däck med ett medel så att de får bättre grepp på banan. Han har precis tömt dotterns radiostyrda fyrhjulsdrivna bil på två 7,4 voltsbatterier.

– De mest aggressiva batterierna som finns, de har tjugo minuters körtid, sen måste de bytas, säger han.

I fem år livnärde sig Mikael Pålsson helt och hållet på att tävla med radiostyrda bilar. Ett sponsorkontrakt med en billtillverkare innebar lön, bil och reservdelar. Nu har han varvat ner och lämnat över spakarna till tioåriga dottern Jessica Pålsson.

– Att komma etta på VM är målet, säger hon.

Jessica Pålsson är en av få tjejer i Sverige som ägnar sig åt sporten. Men ålder och kön spelar egentligen ingen roll. När startsignalen går tävlar alla på samma villkor. Det gäller att hålla sig mitt i körfältet, ta sig över guppen utan att volta. Snabbast vinner.

– Jag brukar bara tänka på att jag ska vinna, att köra bra och inte välta, säger Jessica Pålsson.

Hon har redan tagit A-licens, den högsta nivån och tävlar mot vuxna förare. På Nordenmästerskapen i somras kom hon till final som första junior någonsin. I Leipzig nyligen blev hon trea bland 140 startande. Det gick så bra att chefen från biltillverkaren Kyosho stack till henne ett visitkort.

– Det finns nog förutsättningar för sponsorkontrakt där, tror Mikael Pålsson.

Hela familjen är engagerad och all fritid läggs på bilarna. Tre dagar i veckan är det träning, på helgerna tävlingar. Att vinna är skoj, men det handlar också om gemenskapen i klubben, säger Mikael Pålsson.

– Om någon vill ha hjälp med att göra inställningar på sin bil så hjälps vi åt, det är ute på banan som vi gör upp.