Nu är det tidig morgon (enligt mig, är fortfarande sömnig). Klockan är 6.45 och vi har ätit frukost, Husse har åkt till jobbet och Emma har ätit sin frukost, hundmat, men förtjusning och sover sött i hallen nu. Hon får fortfarande Olivers weight loss, den gillar hon skarpt och är aldrig kinkig med maten längre, jätteskönt.

I går hade vi stekt falukorv och makaronstuvning, det var så länge sedan och det var jättegott. Emma som är ”korvoman” sitter och väntar på en korvbit.

Emma: Kan det inte ramla ner en korvbit från diskbänken? Hon är fantastiskt duktig, rör aldrig något på diskbänken utan att hon får.

Om en stund skall jag duscha, sedan cyklar jag nog upp till byn i dag, Emma får bli hemma. Jag skall upp på Micro Racing och skriva fraktsedlar, handla mat till i kväll, klippa mig hos Två Saxar. Sedan skall jag se Mc Clouds döttrar (om jag har kommit hem i tid) och efter det är det promenaddax med Emma. Laga mat och efter maten skall Micke jag och Berne på möte hos Bonnden om innebanan.

I gårkväll, när Berne satt och tittade på fotboll, kände han att det var något konstigt som satt på halsen (på honom alltså). Vi tittade och det var en liten fästing. Den var död, och hade inte sugit nåt blod, tror jag, för den var bara 2 mm lång och svart. Jag tog bort den. Tur man har hund så man har fästingborttagare överallt. Hoppas det inte blir något mer efter den…. Kan den ha klättrat från Emma till Husse när hon låg i hans knä? Hon har ju frontline, kanske har den blivit ”lite” förgiftad i hennes päls och klättrat över till Husse och bitit honom och dött? Det får vi nog aldrig veta…..