Nu har vi varit i Paris !

Vi åkte kl 16.30 på tordsgen och körde genom Danmark, färjan Rödeby-Puttgarden och sedan fortsatte vi så långt vi orkade i Tyskland och stannade på en mack vid 11 tiden på kvällen. Vi sov gott i husbilen och fortsatte vid 7.30 på morgonen vidare i Tyskland, Belgien och Frankrike till banan i Sucy en Brie, dit vi anlände vid 14 tiden. Vi var tugna att köra igen två trånga grinder till banan in från stora vägen utanför. Inte lätt kan jag säga, men Micke var där och öppnade dem till oss och tog bort ett par soptunnor så det blev plats för husbilen, men det var nog bara 10 cm på var sida om när vi körde in.

Bilderna: 1. en tunnel i Paris. 2-7 Emma i och vid husbilen. 8-10 RC-banan och depå. 11Jessicas och Mickes bilar i mekedepån. 12 Emma.

På fredagen var det träning hela dagen. Det hade regnat på torsdagsnatten men det torkade upp ganska snabbt så det var perfekt bana när de tränade. Både Jessica och Micke fick till bra setupper på bilarna och de tyckte banan var jätteskoj att köra på. Många hopp och olika material och ganska snabb. Det var fler Svenskar här och alla stod vid samma bord. Linus Thern (Kävlinge), Christoffer Svensson (Löddeköpinge), Mikael Johansson (Stockholm), sedan var det dom som åkte tillsammans från våran klubb (Furulunds rck) Magnus Nilsson, Tim och Robin Petersen, Jessica och Micke Pålsson.

På natten till lördagen hade det regnat hela natten och fortsatte under dagen också. Micke och Jessica beslöt sig för att hoppa över kvalen och bara köra finalerna. Men vi hade jättekul i depån ändå. På kvällen skingrades regnmolnen och solen kom fram. Under dagen hade det varit så kallt så vinterjackorna kom fram igen. Ja, Berne har den hängande i garderoben i husbilen för säkerhets skull. På kvällarna hämtade Jenny Pizza och de satt och åt vid husbilen. Det var det enda som de åt under hela tiden, PIZZA med skinka och ananas, men den var väldigt god. Berne och jag hade ju med mat hemifrån som vi grillade.

Söndagen blev riktigt varm, nu gick vi i T-shirt och svettades…. Jessica Tim och Robin och Magnus körde i Ligue klassen och de fick starta i sista finalen och klättrade uppåt. Tim slutade i kvarten (bärarm) Robin i semin, Jessica och Magnus gick till a-final. Jessica hade vunnit alla delfinalerna, hon kör så behärskat, lungt och ändå snabbt. Hon ledde finalen ganka länge och blev 3:a till slut. En kanonprestation av en sån liten tjej ! GRATTIS !! Magnus blev 4a.

I Elite klassen så gick Micke J, Coffe och Linus till A-final. Vår Micke hade tyvärr fått fel däck på men han körde snabbare på slutet av semin men det räckte inte riktigt till. Han blev 13 man totalt. Mikael J blev 4, Coffe 5a och Linus 11. Där var en Japan från Kyosho Japan där och tog foto och tittade på tävlingen. Han tog många foton på Jessica. När tävlingen var slut åkte vi iväg igen. Det var enormt mycket trafik i Paris och vi körde fel en gång också. Inte lätt med en stor husbil i Paris kan jag säga. Till slut kom vi ut till motorvägen igen och vi körde hem utan större problem. Stannade i Belgien och övernattade och fortsatte på morgonen och var hemma vid 19 tiden, Emma är helt underbar att ha med på resan. När vi tankar vet hon att hon inte skall ut, utan sitter fint och väntar. Stannar vi vid en rastplats så följer hom ned ut och kissar etc och sedan hoppar hon in i husbilen igen och vi fortsätter. Sedan lägger hon sig i soffan och sover, sitter upp och tittar ut genom fönstret, tuggat lite på ett ben, sover en stund till….. På tävlingen är det massor med folk som klappar henne, kelar med henne, tar foton på henne mm. Hon träffade en lite Jackrussel flicka på tävlingen också. De blev gola vänner, det är Emma med alla…

När vi kom hem var det full rulle ut i trädgården och så sprang hon allt vad hon kunde 10 varv runt poolen. Sedan var hon trött.

I morse gick Emma och jag en tidig runda. Vi promenrade till klockarsvängen och i dag såg vi en räv. Det är första räven jag har sett här. Emma var nyfiken som vanligt. När vi kom till rc-banan träffade vi Coffee, den svarta labradoren som bor på Möllan, och de fick leka lite. Sen gick vi hem och nu har jag börjat tömma husbilen på tvätt mm. Toaletten är tömd och tvättad och om en stund skall jag cykla upp i byn och hämta paket, handla och hälsa på på MicroRacing.