Vi körde upp på fredag eftermidag, och lämnade ett soligt och varmt skåne. Det var uppehållsväder ända tills vi kom upp i småland, sedan började det komma skurar och det blev kallare och kallare. Man ser på träd och växter och gräs hur mycket längre våren har kommit i Skåne än Småland. Det är lite konstigt, det är ju inte mer än 30 mil emellan.

Här är Jessica i husbilen. Hon har en ”GO” tröja på sig. Det är GO som sponsar henne med tävlingsmotorer. För övrigt var det en GO-motor som vann hela tävlingen (Pelle Carlsson).

Vi grillade korv, och det blåste jättemycket, så vi åt inne i husbilen. Sedan tittade vi på TV (ishockey). icke och Jessica sov i den nedsånkbara sängen fram och Emma i soffan. Det gick jättebra. Fast, gasen tog slut så det blev ganska kallt på morgonen när vi vaknade. Men vi bytte till en ny gasol och sen blev det snabbt varmt igen. Det var kallt ute och regnade näst intill hela dagen . Banan var jättefin och det syntes att de hade lagt ner mycket jobb på den. Den var rolig att köra på också sa Micke och Jessica.

Farfar Berne var mekaniker till både Jessica (som körde i heat 3) och Micke (som körde i heat 5). Eftersom det var en lerbanan och det regnade blev det mycket jobb med att ta bort leran från bilarna efter vart heat de hade kört. Kaross och vinge och däck skulle tvättas och skrubbas, bilden skulle gåra ren inuti så gott det gick också, så det var en hektisk dag. Mamma Jenny hade skickat med Ravioli som jag värme i husbilen till lunch, det var jättegott med lite varm mat ! Jessica körde sig till en kvartsfinalplats och tog sig sedan vidare till Semi B, samma som Pappa Micke körde i. Då behövde vi en mekaniker till Jessica i semi och Fredrik Cederberg var jättesnäll och ställde upp och hjälpe Jessie. Hon skulle tanka på 10 minuter, men hon hörde inte när Fredrik kallade på henne så det blev inte tankat förrän på 11 minuter, men det var inga problem för Go-motorn. Dock kom hon inte till final, men det var jättefint kört av en 9-årig liten tjej. Pappa Micke gick vidare till finalen och låg tvåa länge när han välte och fick motorstopp. Han kasade ner till 8onde palts men klättrade stadigt upp igen till en hedervärd 4e plats. Jessica fick 2a pris i juniorklassen. Detta var första Syd-cupsdeltävlingen. Deltävling 3 kommer att köras i Furulund 30 juni.

Här är Jessica och Emma i mekedepån. När prisutdelningen var slut packade vi in allt och åkte hem. I dag har jag städat husbilen och tättat mattor mm. Emma var jätteglad när hon kom hem, men hon är lika glad när vi åker ut med husbilen igen. Nästa resa blir till Borås, Sverigecup delt 2 nästa helg.