Såja, nu är vi tillbaka på Svensk mark igen. 305 mil har vi kört totalt med start på torsdag morgon och hemkomst på måndag förmidag.

Torsdag: Vi startade kl 7 hemifrån, givetvis med husbilen där jag hade packat allt vi behövde för resan bådetill oss och till Emma. Vi körde över bron (Malmö-Köpenhamn) och sedan genon Danmark till Rödeby. Danmark är jättetråkigt att åka igenom så Emma sov och jag löste lite korsord och läste. På färjan Rödby-Puttgarden fikade vi, det är perfekt med husbil 😉 Vi får sitta kvar i husbilen under resan och då går det ju bra att fika. Det blev kaffe och ”äggamackor” och Emma fick så klart smaka lite också. Sedan handlade vi lite på båten, först gick Berne och sedan jag. Jag hittade en jättebra handkräm som luktar apelsin, den skall jag köpa fler gånger ! Sedan åkte vi av båten och körde genom Tyskland och slog läger på en mack vid Kassel. Det är mysigt på kvällen i husbilen, vi lagat god mat ( vi hade Shepards paj på torsdagen med vin till, jättegott ! Emma fick sin sista penecelintablett då också. Vi har mysbelysning i husbilen och tittade på TV4 utan problem. Sedan gick vi och lade oss.

Fredag: Vi vaknade vid kvart i 6, Berne väckte oss, han hade glömt ställa om väckarklockan i husbilen. Sedan åt vi frukost och strtade färden igen, nu hade vi ställt kosan mot en liten by utanför Dijon i Frankrike (Morey st Denis) som vi brukar stanna i och övernatta på torget. Det är en jättegammal by med nästa fallfärdiga stenhus och smala gator och riktigt pittoreskt. När vi kom fram vid 3 tiden parkerade vi bara bilen och gick på promenad i byn med Emma. Hon var verkligen piggelin efter att ha åkt bil så länge. Vi gick hem genom vinodlingarna på en liten väg (ja mer som stig fast det körs med bilar på den) Nåväl, sen lagade vi mat (korv stroganoff) och skulle titta på Idolfinalen på TV, men plötsligen fick vi inte in kanalen så vi blev utan Idol tyvärr, jag hade sett fram emot detta hela dan…

Lördag: Vi gick upp vid ca 7 tiden (precis som vanligt, vi är inte så glada för att sova länge) och jag gick med Emma för att kissa. Sedan gick jag till den lilla, lilla butiken vid torget och köpte nybakat bröd. Det är jättegott ! Sedan strtade vi färden igen och åkte ”vinvägen” ner till Anse i Beaujolais. Där fick vi parkera husbilen på ett jättefint plant ställe. Pascal och Claire välkomnade oss och vi fick smaka det nya vinet från 2011. Jättegott ! Det hade dessutom vunnit en tävling om godaste Noveau vinet 2011 dagen innan. Sedan beställde vi vin av Pascal och det blev 30 lådor vi tog hem, både bergsvinet, noveau 2011 och guldvinet från 2010. Vi fick även påfyllning av vår jätteflaska (5 liter) som vi fick för många år sedan i present av Pascal. Vi har fri påfyllning för all framtid :). Sedan duschade vi och åt lite mat sedan kom de med vår vinbeställning som vi lastade in i garaget i husbilen. Vid sjutiden var det full rulle och massor med folk som kom för att prova viner och vara med på festen. Emma och jag hade tagit en promenad, ganska jobbigt med branta, branta backar, på eftermidagen, så hon var lite lugnare nu ochhon var med på vinprovningen och allt ihopa. Massor av människor som klappade henne och det tyckte hon om. De serverade en speciell korv med en speciell så samt potatis, ganska speciellt men gott. Vi lade oss relativt tidigt för vi skulle åka hem på söndagen igen.

Söndag: Vi startade vi 7 tiden, då var det kolmörkt och dessutom tjock-dimma. Sedan körde vi hela dagen förutom kisse och tankpauser. 130 mil till Puttgarden där vi stannade och sov. På måndag morgon körde vi på färjan och körde igenom Danmark och kom hem kl 10.30

När vi kom hem packade jag ur husbilen och sedan åkte vi till Elgiganten och hämtade ugnen och spishällen som vi hade beställt. Dessa monterades och jag har provat att koka vatten på plattan, det går supersnabbt !

Nedan är bilder från vår resa.