I torsdags (29 sept) åkte vi iväg till Leipzig, Tyskland, med husbilen. Vi hämtade Mimme kl 7 på morgonen.
Vi åkte över bron så klart till Danmark och sen båten över Rödby-Puttgarden. Emma och jag satt nere i husbilen medans Husse och Mimme handlade. Det blev Jäger och öl. Sedan gick Mimme och jag och handlade, då blev det Gin, Rum och lite choklad. När vi kom ner hade vi gott om tid att fika, jag gjorde mackor och vi hade en termos med kaffe med oss hemifrån. En klar fördel med husbil, man kan stanna och har sitt hus med sig, perfekt om man sitter i en bilkö också. Nåväl, vi fortsatte bilfärden och var nere i Leipig vid 4 tiden. Det första vi gjorde var att boka bordsplatser till oss och Micke, Jenny och Jessica. Sedan grillade vi när vi hade kollat banan mm. Man får stå på mässområdets camping/Parkering och de ha ström till alla husvagnarna och husbilarna.

Emma med sin alskade ”Taggis” som är det ”barnet” hon gillar bäst nu när hon är skendräktig.

Denna rc-tävilngen är inne i en jättehall ochsamtidigt är det en enorm lek/pyssel och spelmässa i hela mässområdet. Jag har bara varit inne i en hall, och där var det massor med pysselsaker (tex pärlor, klistermärken, smyckningar som man klistrar på papper, tyg mm, det var tävlingar i att lägga pussel, kortspel och andra spel, (jag har aldrig sett så många spela spel och pyssla innan) överallt var det aktivitet, man kunde också köpa färdiga saker. Jag köpte jättesöta igelhottar som var gjorda av grenar, pinnar mm och en ekorre. Det inhandlades livremmar och en ny klocka till mig, jättefin och bara 14 euro. Jag skall ta foto på igelkottarna sen…


Emma i husbilen.

RC-Tävlingen startade på Fredag morgon och då var det fri träning som gällde. Tror det var över 100 förare i Buggy och en hel del i Truggy-klass men inte alls så många som Buggy. Micke, Mimme ocj Jessica körde i Buggy-klassen. Kl 15 startade ”Dash for Cash” där man tävlade man mot man, en blev utslagen och vinnare gick vidare och till sist blev det tre stycken som fick tävla om prispengarna. Ja, ja det var mest en skojploj.

På kvällen grillade vi vid husbilen och det tyckte Emma om. Hon hade sin medicin med sig och skulle ha 1,5 penecilintablett morgon och kväll samt kortisonsalva till tassen som skulle smörjas morgon och kväll. Emma hade inte sån där jätteaptit och det är kanske inte så konstigt när hon skulle äta så mycket tabletter, hon spottade tom ut dem när jag stoppade in dem i falukorv, falukorv som är det godaste hon vet annars. Nu fick jag försöka stoppa ner tabletterna direkt ner i halsen istället.

Lördag var det träning och 2 omgångar kval. Det tar ganska lång tid när det är så många tävlande. 12 bilar i varje heat, och de kör ca 7 miniter varav 5 minuter räknas. Emma blir klappad och kelad med av alla på tävlingen, hon riktigt njuter ! Ibland ligger hon ner och sover som en stock i allt oljudet, för det låter hemskt mycket med alla bilarna och allt sorlet av förare, mekaniker och mässpublik. Vi hade med fetvadd till att stoppa i Emmas öron, jag trodde faktiskt inte hon skulle vilja ha det, men hon hade inget emot det och var jätteduktig.

På Söndagen kördes det 4 kvalomgångar och efter det de lägsta finalerna. Micke och Mimme hade kvalat in till Semi B båda två. Jessica till 16/del B som kördes på Måndagen. Jessica har bara kört bättre och bättre hela året, snart får Pappa akta sig, hon är på G…..!! Hon klättrade vidare till 8/dels final och kättrade från den till kvartsfinal och var nästan på gång att klättra vidare till Pappas och Farbror Mimmes semi, men det gick inte riktigt.

Bilden: Taktiksnak ? (Mamma Jenny, Jessica och Pappa Micke) Påbilden nedanför är det Mimme och Berne.

Vi måste ju ha med bilden på ”Ångloket” som går fram och tillbaka på mässområdet och de som vill får åka fram och tillbaka. Det låter hemskt mycket när det tutar, och Emma var väldigt nyfiken på det.

Här vilar Emma på golvet bakom Mimme när han skruvar med rc-bilen.

Tillbaks till tävlingen, Micke och Magnus körde i Semi B och båda gick vidare till huvudfinal. Micke startade som 2:a och Mimme som 8:a. Det var en rafflande och spännande final. Micke slutade på 2:a plats Jättebra kört !!, och han som vann var helt otroligt snabb, Karsten Keller heter han. Mimme blev 10:a efter att ha fårr 3 motorsopp (tror det var tre) efter att tankpistolen inte fyllde tanken som den skulle så den blev full. Vi måste kolla vad som har hänt, troligtvis sitter det en liten plastbit som täpper till så det inte är fritt flöde!! Vi stannade inte till prisutdelning för det är jobbedag i dag för grabbarna och det var lååång väg att köra hem. Vi kom hem halv två på natten och stupade i säng. Emma var jätteglad att vara hemma och hoppade direkt ner i sin korg med ”Taggis”.