I gårkväll var vi hos Eva, Emmas uppfödare och vetrinär. De hade fått en ny hösngård och en voljär med papegojor i sedan vi var där sist. Vi var lite tidiga så Emma fick titta på hönsen, de var jättestora, 3 stycken och Emma var jättenyfiken på dem. Hon hade säkert velat kolla på dem mer ingående, men jag var rädd att de skulle bli rädda.

Nu fick vi förklaringen till Emmas dåliga aptit och att hon har verkat lite trött och gnällig, superkelig samt att hon har börjat ta sina djur (barn) till korgon och ligga där med dem. Hon är skendräktig och Eva sa att ”valparna” skulle vara ca 4 veckor nu. Hon har tom mjölk i juvren.
Emma vägde 32,8 och det är helt normalt. Dock har hon någon konstig inflamation i höger framtass, den är alldeles röd mellan trampdynorna, det är hon inte på vänster fram, så hon fick en penecilinkur samt cortisonsalva till tassen. Vi hämtade medicinen på Apoteket i Center Syd när vi körde, och började medecineringen direkt när vi kom hem.
Jag tror att det är stenkrossen de hade som underlag i Vetlanda när vi var där på SC och RM som har gjort hål i hennes tass. Hon ville ju till slut inte gå när vi var där. Gjorde såklart ont i tassen, det såg man ju, men trodde inte det skadade den. Men tydligen gjorde den det. Vi har också fått 4-veckorsintyget och skall komma tillbaks för avmaskning och kontroll av tass.

Mimme var här i morse med kläder som skulle tvättas, men det blir inte tvättat förrän nästa vecka när vi är hemma igen från Tyskland. Han hade också med sig sin rc-bil och allt annat han skall ha med till tävlingen som vi skall ha i husbilen.