Nu har Emma varit på vinresa till Beaujoulais i Frankrike !
Vi strtade i torsdags morse med husbilen och åkte genom Danmark och med färjan Rödby-Puttgarten, sedan åkte vi ner genom Tyskland och stannade för natten på en mack nedanför Köln. Vi tittade lite på Tv och åt gott och spelade kort och kelade med Emma och gicke en liten runda med henne. sedan gick vi och lade oss. Emma sov som en stock hela natten fast det var liv från autobahn.
På morgonen fortsatte vi genom Luxemburg och in i Frankrike. Vi stannade på eftermidagen i en liten by utanför Dijon som heter Moray St Denis. Det är en mycket gammal liten by i Bourgogne och vi har stannat här många gånger genom åren. Vi stannar på torget mitt i byn med utsikt över vingårdarna. Här övernattade vi. Vi gick en lång runda i den lilla byn med Emma, sedan grillade vi.Det finns en liten, liten butik vid torget som vi brukar handla bröd och ost på morgonen till frukost. Supergott !
Nästa morgon fortsatte vi på ”Vinvägen” ner genom Frankrike till Anse i Beaujoulais som är den vingården vi brukar besöka på ”Nouveau festen” vart år.
I år fick Emma också vara med. Hon charmar alla och blir klappad av fransyskor mm och Emma älskar det. Ni kan se mer under rubriken” Vin” till vänster.
På söndagen startade vi resan hem och övernattade i Tyskland, på måndagen var vi hemma igen. Emma var glad att komma hem och på kvällen kom Magnus på besök med Nappe. Han vägen hälften av vad Emma gör nu. Han är väldigt busig och vill bita Emma överallt. Emma vet inte hur hon skall göra för att få honom att sluta. Hon är så snäll så hon vill inte ens morra åt honom när han hänger sig på henne med de sylvassa tänderna.