I dag har Emma och jag gått en runda på ca 1 timme i snön i skogen för att hon inte skall vara överbusig på valpträffen. Hon är busig och nosar överallt när vi går. Sedan borstade vi henne och fikade sedan bar det av till Mörarp !
Det snöade och vi fick köra riktigt försiktigt , det gäller att hålla avstånd men det är många som inte fattat det och lägger sig i baken på framförvarande bil, eller brassar iväg i omkörningsfil fast det är fullt med snö och halka.
Nåväl, vi kom fram ca 15 minuter i 11. Då passade vi på att få Emmas Valpsjukespruta och avmaskningsmedel. Vi fick köpa en karda som skall användas när hon fäller, Emma alltså.
Sedan började det komma massor med hundar, det var nog ca 20 st. Emmas systrar Elsa, Tindra och deras mor Astrid var där och massor med andra goldens. Jättekul !
Vi började med att ställa oss och sedan gå i cirkel med hundarna, sedan gå zik-zak i ringen mellan de andra hundarna. Detta gick ganska bra.
Sedan släppte vi hundarna lösa och de lekte och bekantade sig. Emma var lite försiktig och tog det lungt, men hon tyckte det var kul och busade till ibland med de andra. Sedan fick de som ville prova på viltspår. Emma och jag var med på det, men det var första gången för oss. Filip hade lagt ut blodspår i snön som hundarna skulle följa, i slutet var det en klöv som de skulle ta men. Det gick ganska sakta för Emma och hon hade lite svårt att följa när spåret vände men sedan gick det bra och hon var så stolt när hon bar hem klöven, hon höll huvudet och svansen högt och viftade på den samtidigt.
Sedan fick hundarna leka i trädgården och vi drack glögg och åt bullar mm. Jättegott och värmande efter eskapaderna i snön.
Sedan släppte vi alla hundarna ut i en jättehage där de fick rumla om, och alla var jättegoa och lekte och samsades. Man fick pussar från alla håll av hundarna, de är så vänliga och kelna och nyfikna
En riktigt härlig kul dag !

Bilderna: Emma på valpträff hos Dainty´s och Emma och mig efter viltspåret.