Nu har Emma varit på sin första valpträff. det var hos Dainty´s kennel som hon kommer från.
När vi kom dit hade det samlats en hel del hundar och bilar på parkeringen. Hundarna var i alla storlekar och åldrar från 13 veckor till flera år gamla goldens och två svarta retriever (nån sorts vattenhundar). Emmas syster Elsa hade kommit och det blev bus direkt med henne, sen var hon lite reserverad mot de stora, men efter ett tag gick det också bra att hälsa på dem.
Vi fick börja med att ställa oss i en ring och ”ställa” hundarna, vilket inte var helt lätt när det var så många kompisar runtom. Sedan fick vi gå fint i en ring och till sist gå serpentin mellan de andra hundarna i ringen.
Till sist fick vi träna ”apport”. Emma tog faktiskt dummien första gången och kom tillbaks till mig med den. Jättebra Emma !
Efter detta björ Eva och Filip på kaffe och vi släppte hundarna lösa i trädgården.
De tre syskonen Tindra, Elsa och Emma hade privat brottningskamp. Jag tror Tindra var den som vann, hon är lite tuffare och har lärt sig av de större hundarna på kenneln.
Vi kom med en ren vit valp och åkte hem med en svart, lycklig, trött och nöjd valp.Hon fick även sin spruta till ”hundpasset” när vi var hos Eva. När vi kom hem blev det första duschen för Emma, inte helt populärt men OK tyckte hon. Sedan somnade hon i handuken och sov till kl 17.30 i ett svep. Det tar på krafterna med släktträff !

Brottningsmatch ! Emma är underst !