Nu har vi gått på kurs, Emma och jag. (Valpkurs) hos Hundvilja i Kävlinge. Vi har samlats vid parken neanför kyrkan i Kävlinge och haft praktiska övningar sedan har vi gått till teorilokalen hos Kävlinge Zoo butik. Riktigt smart tycker Emma, jättesnälla flickor (butikspersonal) som bjuder godis på henne varje gång hon skall gå kurs !
Emma och jag har lärt oss massor med nyttigheter när det gäller att få bra kontakt med sin hund och hur en hund tänker etc.
Det är bara 4 st valpar med på kursen, en liten lurvig brun hund (scheckisk ras eller nåt) som heter Helge, sedan en dvärgcollie, en liten chichuaua som heter Tessla och så Emma. I och med detta har vi fått mycket mer träning och tid med våra duktiga instruktörer, Patricia och Stefan.
Till var gång skall vi ha lärt in något roligt trix med vår hund. Emma har lärt sig ”High Five”, ”Sitt vackert”, ”Rulla runt” och nu till sista gången måste vi komma på ett till trix, vi får se vad det blir.
På torsdag är sista gången (avslutning) och vi skall samlas på Hedenkulla där Particia och Stefan bor.
I dag när vi var ute och gick en liten runda till allmänningen gick Emma fint vid sidan om mig utan att dra för första gången. Hoppas det håller i sig nu, innan har det varit full rulle framåt som har gällt.
Till hösten skall vi nog gå fortsättningskurs i vardagslydnad.
I dag har Emma tappat en till kindtand (11 maj) och på torsdag blir hon 5 månader!

Det kliar i tänderna…