Vi steg upp tidigt på fredagsmorgonen (4.30) och åt lite frukost. Sedan körde vi iväg med husbilen. Det regnade lite då och då och var mest mulet, vilket var skönt när vi körde. Vi stannade på ett Autohof på vägen ner och sov.

Nästa dag körde vi till Kesten. De har en jättefin ställplats nere vid floden och man kan välja om man vill stå på nyklippt gräs (de klipper flera ggr i veckan) eller på grus . Det är bara ett par hundra meter till den lilla byn. Där har vi en favorit vingård som vi har handlat på i många år nu. Michael Beer (Weingut Steffen Erben) är det som vi handlar vin hos.

På kvällen gick vi och åt mat på en mysig restaurang med jättegod mat och vin. Emma fick vara med och tyckte det var spännande.

Vi handlade två flaskor av detta vinet, supergott !

Lite mys i husbilen:)

Efter ett par dagar fortsatte vi till Sun Park i Graach vis Bernkastel Keus. Här var det många husbilar redan när vi kom, men konstigt nog var vår favoritplats ledig så det var bara att köra in på den 🙂 Plats A 9. Detta är en ställplats som är mycket populär hos både Tyskar, Svenskar och Holländare.

Här blev vi kvar ett par dagar igen, vi beställde Schnitzel från ett matställe som kör ut maten, riktigt gott och så slapp man laga mat den dagen med 🙂

Glassbilen kommer hit och vi brukar alltid handla av den, supergott !! Emma får en egen liten bägare med en kula vaniljglass, och det älskar hon och slickar så fint….

Vi passade på att tömma och fylla på nytt vatten, de har en finfin tömningsstation. Det var Tyska nationaldagen på torsdagen och ställplatsen var full tom på alla platserna uppe vid vägen , som annars inte är så populära. Vi fortsatte till Enkirch….

Detta är också en trevlig plats med plats till många, många bilar, men här blev också fullt till kvällen. Vi fick vår favoritplats här också. Man står fint på stora gräsytor och man står praktiskt taget i byn. Det som kanske kunde vara bättre är strömtillgång, finns alldeles får få uttag och så är det långt till att slänga soporna. Det skulle bli fest på fred/lörd/söndag men vi startade hemresan på fredag morgon.

Vi sov på ett annat Autohof och var hemma på lördag eftermiddag. En härlig tripp hade det varit med mestadels fint väder så vi kunde sitta ute. När vi kom hem fick man en shock av hur kallt det är på nätterna nu, frost på gräsmattan…