Det har varit en spännande och rolig resa. Vi åkte först till Sachsen Caravan i Bödeln, Tyskland (Husbilsfirman där vi köpte husbilen för ett år sedan). Dit kom vi fredag morgon. De fixade till allt som skulle fixas till och allt blev bra men dörren kinkar igen. Sedan fortsatte vi mot Österrikiska gränsen och övernattade på en mack men det var ett supermysigt ställe. Sedan på lördag morgon fortsatte vi mot gränsen, bara att köpa GO-boxen var ett helt företag med alla papper etc. Krångligt system som jag inte gillade. Nåväl, vi körde vidare och hamnade till slut i Fehring dit vi skulle via lite småvägar på slutet. Det var ett stort gräsfält som var campingen och vi var först där. Vi gick och tittade på banan, den var lång med Stoora hopp och små hopp och massor med kul saker. Det skulle bli kul att se alla köra på den. Hela området var jättefint och arrangörerna hade verkligen jobbat hårt. Micke, Jenny och Jessica var nästa av Svenskarna som dök upp vid 9-10 tiden på lördag kväll. Då hade Berne, jag och Emma redan varit uppe i Fehring på vinfest. Det var folkmusik och alla (nästan) hade Dirndel klänningar och Lederhosen och rutiga skjortor som var där. Det var jättevarmt så vi var där bara ca 1,5 timme och sedan gick vi till banan igen.

Emma fick springa lite på Campingen och sedan kom Jenny, Micke och Jessica dit. De hade också kört dit men skulle bo på hotel (med pool). Emma fick fnatt när hon såg dem och sedan fick hon syn på en katt i mörkret (det var kolmörkt då) men katten var vit och grå så den syntes lite den med. Emma satte iväg efter den ca 100 meter bort men som tur var var majsplantorna planterade tätt, så Emma kunde inte komma efter och hon kom tillbaks till oss igen.

Teammanager för det Svenska laget var Katta Ekenstierna, detta skötte hon med bravur. Allt flöt på bra och hade man några frågor var det bara att prata med Katta så fixade hon det. Tack Katta !

På söndagen dök Svenskarna upp en efter en, vi hade hållit platser till allihop. Lind kom först, sedan Hellstens, sedan Balsbergs och till slut kom även Hassels som hade varit och badat. Då var campingen full, men vi hade alla Svenskarna samlade. På kvällarna hade vi det jättetrevligt allihop och det bjöds på både det ena och det andra i dryckesväg. Emma hade det jättebra, hon fick smakbitar av mat av Hellstens och flera andra och konstigt nog åt hon även sin hundmat med god aptit. Alla på banan (nästan) klappade och kelade med henne och hon mös. Dock var hon inte så jätteglad i värmen, ena dagen var det 40 grader i skuggan sas det, så vi försökte hitta lite skuggiga platser när vi kollade på tävlingen.

Hur tävlingen gick vet säkert de flesta, så jag kommer inte att redogöra för allt det här, men Jessica var nog den av Svenskarna som klättrade mest i finalerna. Hon startade i sista finalen, blev 3:a där och fick köra i nästa och där blev hon 2:a, fick fortsätta och där blev hon 2:a igen och fick fortsätta men i den finalen blev hon sexa och det slutade där. Men fantastiskt fint kört av en sån liten tjej !!!! Hon är ju bara 9 år och hon skall ju inte ha fått sin avståndsbedömning ännu. Det är ju inte förrän hon är 11-12 år som man får det. Kanonbra kört Jessica !!!

Micke hade kvalat till 1/16 B och tyvärr blev det inget avancemang utan han fick en 7 plats i denna final. Tråkigt eftersom han verkligen hade kommit in i banan och bilen gick jättefint med hopp och fart som räckte till. Det hade kanske varit bra om domarna hade tittat lite mer på vad som skedde på banan?

Finalen blev en riktig rysare. Sverige hade två duktiga förare med där. David Ronnefalk och Coffe Svensson. Coffe hamnade lite efter i början och sedan är det svårt att ta igen det men David kom iväg bra och hade ledningen hela 44 minuter av den 45 min långa finalen. Sedan hade hans däck tagit slut och de andra knappade in, de fastnade i varandra,etc. Kolla denna film från NEO-buggy ! film. Den mest spännade avslutningen som jag sett tror jag. Grattis David till en fantastisk fin körning, hade önskat att du vunnit men tvåa är ju underbart bra det med !!! Och grattis till Coffe också, tänk två duktiga Svenskar i EM final !

Svenska placeringar: David Ronnefalk (2), Christoffer Svensson (9), NILSSON Henrik 27), HASSEL David (58), PÅLSSON Mikael (59), EKENSTIERNA Kennie (66), SANDBERG Marcus (73), BALSBERG Johan (75), HELLSTEN Rickard (101), GUSTAFSSON Robert (103), PÅLSSON Jessica (128), LIND Marcus (141), WETZLER Thorbjörn (175)

Lite bilder:

Beskrivning: 1-4 Emma i husbilen, 2 Förarställningen, 3 Berne, Emma och Greger, 4 Familjen Hellsten + Emma, 5 Jessica och Emma vid den fina majsodlingen, 6 Mekedepån, 7 Tunnel, 8 Brandkåren vattnar banan på kvällen, 9 Emma på vinfest, 10 vacker vy från husbilsfönstrer, 11 Vinfesttorget, 12 Jessica och Emma.