Provade detta receptet i går, det var supergott !!

recept

Gör en härligt smakrik och saftig färslimpa fylld med ost, skinka och persilja. Som kronana på verket är den inslagen i bacon. Jättegott !!

Detta behövs för 4-5 personer:
500 g köttfärs
1 dl havregryn
1 ½ msk potatismjöl
1 1/4 dl vatten
1 tsd salt
2 krm peppar
1 ägg
8 skivor bacon

Fyllning:
1 ask färskost med kantareller a 100 g
50 g kallrökt skinka
2 msk hackad persilja

1. Lägg havregryn och potatismjöl i en skål. Tillsätt vattnet och rör om. Låt det stå och svälla i ca 10 minuter.

2. Tillsätt färsen, salt, peppar och ägg. Arbeta samman det till en smidig smet. Bred ut smeten till en ca 24×24 cm stor platta på en vattensköljd skärbräda.

3. Bred osten över köttet men inte ända ut i kanterna. Tärna skinkan och fördela skinka och persilja över. Rulla samman köttet till en färslimpa med våta händer.

4. Lägg färslimpan på smort eldfast fat. Lägg baconskivorna över som ett galler och se till att baconändarna kommer under limpan. Ställ formen i nedre delen av ugnen och stek köttet ca 50-60 minuter.