Tänk vad tiden rinner i väg ! Om en månad är det juldagen och julaftonen har redan varit….

I går har vi städat och julpyntat det mesta. Vi (Jenny och jag) har också varit och handlat till kiosken vid innebanan. Vi har ju tävling i morgon. 43 anmälda så det kommer att gå åt många hamburgare, panpizzor, toast och dryck därtill. Jag skall vara i kiosken med Emma. Berne skall vara domare och Emma får väl hjälpa honom lite också. Vi skall vara pa banan redan halv sju på morgonen och sedan håller vi på hela dagen till ca halv 5.

I dag har Emma och jag varit på en härlig promenad, det blåser och är mulet men jätteskönt ändå. Emma har fått springa lite lös på amsa-slingan. Hon är ganska duktig nu och går bara ca 15 meter före mig, sen väntar hon på mig. Jag kan även få henne att gå fint vid sidan om jag vill det, men det är som sagt inga störningsmoment då som andra hundar ellerkaniner. Hon fick rasa av sig sin överloppsenergi på ett fält invid skogen och man såg hur lycklig hon var när hon fick rusa runt i tok-fart runt och fram och tillbaka och in i skogen och ut igen och över fältet igen i flygande fläng. Jag hade en jätteren vovve ända tills efter detta, men det gör inget när hon hade så kul !

Sedan så klädde vi julgranen. Julgran måste vi ju ha, men denna är inte äkta och är nog minst 25 år gammal. Ett år fick vi tag i (köpte) en riktigt fin silvergran, enda felet var att det började lukta avskyvärt och vi letade och letade efter döda möss eller nåt annat som kunde lukta så hemskt. Till slut blev vi kloka påatt det var granen. Vi hörde sedan att det tydligen skulle ha luktat så för att igelkottarna hade pinkat på stammen. Vet inte om det kan stämma men den granen åkte fort ut och det införskaffades denna konstgjorda luktfria istället.