I dag fyller Emma 1 år smiley !
Oj vad fort tiden har gått från hon var det lilla knyttet i min famn som var så gosig och kelen och luktade så underbart ! Under året som gått har det varit mycket utveckling och många underbara minnen och även saker som orsakade lite problem. Som tex att äta buskarna i trädgården, var de giftiga eller ej?, men det visade sig att det inte var några giftiga växter hon har tagit som sin uppgift att klippa ner. Att trädgården har fått ett nytt utseende med ansade (för mycket) buskar, gropar i gräsmattan etc det gör inget, vi har ju världens snällaste, gulligaste hund ju !
Ett tag trodde vi att hon aldrig skulle sluta bita oss i händerna och armarna när hon ville leka, vi såg ut som om vi hade en vildkatt som husdjur och inte en söt och underbar vovve. Men allt det har försvunnit och nu är hon så försiktig vid lek och det är mest kel och klappa magen som gäller.
Vi trodde aldrig att hon skulle sluta dra och hoppa när vi var ute och gick, men vi gick valpkurs och fortsättningskurs och hon fortsatte att dra men inte lika mycket. Vi skaffade sele till henne och ett flexikoppel och det tyckte hon om, hon fick mer frihet samtidigt som hon fick lyda när vi går på vägar och bebyggelse. Nu är hon jättefin att gå med och vi kan till och med passera mötande hundar utan något problem.
När vi hämtade Emma hos Eva och Filip (uppfödarna) blev hon åksjuk i bilen. Detta hände ett par gånger till men nu kan hon åka både i personbilen och husbilen utan problem. Husbilen älskar hon att åka i och har tagit sätena där bak i besittning, sköna att sova i och sedan så kan hon titta ut också.
Ja, det finns så mycket att berätta om vår lilla Emma från det första året, men det kan ni läsa under rubriken ”Emma golden retriever” i listan till vänster.
I kväll skall vi äta julbord och på vinprovning i Flädie, de odlar eget vin där. Skall bli riktigt spännande, och jag kommer att berätta mer i morgon.

När jag hade strykit lite kläder i tvättstugan var jag av med Emma. Gissa var jag hittade henne ? Jo i Husses fåtölj låg hon och myste !
Sedan har vi gått en lång runda ner till möllan och sedan hela amsa-slingan och lite andra små stickspår med. Det är ca 3 minus nu och det är is på dammarna, men den håller nog inte att gå på. Vi såg en liten mus och en fasan samt otaliga småfåglar, Emma älskar fåglar, men frågan är vad hon gör om hon får närkontakt med en ?